понеділок, 14 листопада 2016 р.

Курган Висока Могила

А чи знаєте ви, що неподалік від Великої Олександрівни знаходиться всесвітньо відомий курган - Висока Могила? Сорок років назад ніхто нічого про цей курган вам не розповів би. На сьогоднішній день на деякі історичні загадки вчені відповідь все ж знайшли. Заснували Високу Могилу арії - один з найдревніших індоєвропейських народів, який був продовжувачем і розповсюджувачем слави найдавнішої в світі держави Аратти. Його протяжність була 200, а висота - 10 метрів, добудовувався він протягом двох тисячоліть - від зародження древньої народності аріїв до їх часткового переселення в Індію в середині II тисячоліття до н.е. Кіммерійці, скіфи, сармати, слов’яни шанували Високу Могилу, як пам’ятник пращурів. Розкопки були проведені в сімдесятих - дев’яностих роках минулого століття. Керував ними археолог Київського інституту археології Юрій Олексійович Шилов, який нині є академіком Української Академії оригінальних ідей, Російської Православної Академії, кандидатом історичних наук, членом Спілок письменників України, Росії. Результат вражаючий. Вперше археологам відкрився насип у вигляді людиноподібних і астральних фігур. Знайдено сліди жертвоприношень. Підтвердилась гіпотеза про те, що кургани - це степові піраміди. На думку вчених, курган втілив у собі міф про шлюб Сонця і Місяця, що їдуть один до одного Молочним шляхом...






Юрій Олексійович Шилов в своїх наукових працях стверджує: «...рукотворні «Великі гори», які поєднували функції календарних обсерваторій, храмів і площ, жертовників і цвинтарів, стали попередниками сучасних нам... меморіалів. Всі вони зміцнювали і зміцнюють суспільні і міжнаціональні зв’язки - в цьому основне практичне значення різних святинь і святилищ».

Можна зробити висновок, що українці належать до спадкоємців найдавнішої культури. Та найголовніше, у курганів є те, що людство майже втратило за останні тисячоліття: космічна масштабність людського буття, гармонія людини і Всесвіту. Під товщею землі сховано ще немало таємниць. Потрібно мати лише велике бажання розгадувати, чути, бачити.

Немає коментарів:

Дописати коментар