середу, 9 листопада 2016 р.

Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя....

Афганська війна…Брудна, неоголошена. Ця війна відійшла в минуле, але в людській пам’яті їй ще довго жити, тому що її історія написана кров’ю солдатів і слізьми матерів.
Команда «ДивоСвіт» 8-го листопада відвідала Горностаївський музей бойової слави воїнів-інтернаціоналістів, створений ще першим головою спілки Анатолієм Пономарьовим який ризикуючи життям, брав участь у бойових діях, бачив багато жахливих смертей.

Експонати та фотовиставки розповідають про наших земляків, які брали участь в афганській війні та миротворчих операціях.

Учасників команди зустрів нинішній голова районної спілки ветеранів Афганістану Володимир Ступак. Він розповів дітям, як Афганістан навчив юнаків цінувати дружбу, відданість, любов і знати ціну життя.
На сьогоднішній день, в районі ми вже втратили 11 своїх афганських побратимів – говорить Володимир. Про тих, кого немає поряд, ми пам’ятаємо завжди. Обов’язково щороку, напередодні дня воїнів-інтернаціоналістів, покладаємо квіти до їхніх могил. Під час зустрічей воїни-афганці згадують той час, просочений пилюкою, болем, і почуттям справжньої дружби. Їм часто сниться Афган.

Щороку, 15 лютого,  ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав. Для воїнів-інтернаціоналістів – це найдорожчий день року, це пам'ять про тих, хто не повернувся з останнього бойового завдання, це рубіж, який вдалося перетнути живим.
Діти були вражені від розповіді Володимира Ступака про Афганську війну.

Немає коментарів:

Дописати коментар