четвер, 17 листопада 2016 р.

"Орел і Решка" на Херсонщині! Фінал обласного проекту


17 листопада 2016 р. відбувся фінальний захід І етапу обласного інноваційного проекту для учнівської молоді «Обласний профіквест «В долонях степу і Дніпра». Місцем проведення заходу було визначене Вище професійне училище № 2 (м. Херсон, Миколаївське шосе, 52)

Ініціатори обласного проекту - Херсонський обласний центр зайнятості та Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки.

Співорганізаторами проекту є також:

  • управління культури Херсонської обласної державної адміністрації,
  • управління освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації,
  • департамент інвестиційної, туристично-курортної діяльності та промислової політики Херсонської обласної державної адміністрації,
  • департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації,
  • Херсонське обласне відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.



Мета проекту: сприяння національно-патріотичному вихованню дітей старшого шкільного віку шляхом підвищення їх поінформованості про соціальний та економічний розвиток рідного краю, його природні ресурси, історичну та культурну спадщину;

- привернення уваги молоді до одного з перспективних напрямків економічного розвитку області – туризму, в т.ч. зеленого, сільського та агротуризму;
- створення учасниками Проекту інформаційного банку даних щодо туристичної привабливості області для подальшого його використання у всесвітній мережі Інтернет.

Проект стартував у квітні 2016 і проходить у декілька етапів. Тож 17 листопада було підсумовано роботу, виконану учасниками проекту з дня його старту, та визначено кращі командні розробки у категорії «Кращий туристичний маршрут»

Навесні із зацікавлених та творчих старшокласників було сформовано двадцять команд-учасниць (по одній у кожному районі області й у містах Херсоні та Новій Каховці). А впродовж травня-вересня 2016 року учнівська молодь відвідала серію майстер-класів, тренінгів та бібліографічних оглядів, на яких під керівництвом досвідчених спеціалістів дізналася про історію та природні багатства краю, про інформаційні джерела, завдяки яким можна поглибити знання про Херсонщину, - як очно, так і заочно, у форматі відеоконференцій.

У літню пору «Профіквестівці» завзято взялися за виконання першого квестового завдання: щонайкраще дослідити рідні місця, зібрати фото та відеоматеріали, а потім прокласти нові туристичні маршрути на теренах свого району, - із тим, щоб продемонструвати найцікавіші, маловідомі, нові об’єкти, що можуть привабити туристів і тим самим сприяти майбутньоьу розквіту свого краю.

У першій половині дня команди-учасниці з успіхом продемонстрували свої напрацювання, виконані в першому етапі проекту.




 Експертна рада та журі рекомендували їх до опублікування у спеціальному блозі проекту «В долонях степу і Дніпра» та нагородили дипломами шестірку команд-фіналістів за найкращі маршрути та їхню яскраву презентацію, відзначили подяками координаторів команди-переможця.

Тож, маємо наступних переможців:

І місце 

команда Скадовського району



ІІ місце

команда "Профіfirst" Генічеського району



команда "Веселі туристи" Чаплинського району


ІІІ місце

команда "Дивоцвіт" Голопристанського району



команда "Жайвір" Каховського району



команда "220 Вольт" м. Нова Каховка



Святкову церемонію підготували і провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, за участю творчих дитячих колективів, та з організаційною підтримкою Херсонського обласного центру зайнятості.





Немає коментарів:

Дописати коментар