четвер, 3 листопада 2016 р.

Дослідження туристично привабливих об'єктів рідного селища Архангельського


В рамках обласного профіквесту "В долонях степу і Дніпра" команда Високопільського району проводила туристично привабливих об'єктів рідного селища.
Архангельське— селище міського типу. Розташоване на лівому березі річки Інгулець, за 15 км на південний захід від районного центру Високопілля. До обласного центру Херсона – 150 км.

Наше Архангельське - це сучасне селище, в якому реставрують  старі будівлі і прагнуть надати їм нового архітектурного обличчя.

Майже повністю відреставрований Будинок Культури, який 
чекає свого відкриття.



Також у селищі розташовується один з найстаріших освітніх закладів півдня України.
 За понад 120-літню історію  АПАЛ мав декілька назв:  ремісничі класи, училище, трактороуч, училище механізації, СПТУ – 10, ВПУ – 24. . З 1969 р. Архангельське професійно-технічне училище, створене на базі училища механізації, почало готувати  щорічно близько 450 кваліфікованих трактористів-машиністів широкого профілю та механіків-комбайнерів.  Нині в Архангельському професійно-аграрному ліцеї вчаться майбутні трактористи, водії, кулінари. 


На території Архангельського знаходиться найбільша лісова ділянка на території Високопільського району - Архангельській ліс площею 30 га, визнаний у 1964 заповідним урочищем. Закладений лісопарк в 1546 році за часів діяльності на Херсонщині Ф.Є. Фальц-Фейна. Перші насадження були представлені дубом, березою, тополею , і зараз зустрічаються дуби віком 100 -120 років.
З 1972 року Архангельський лісопарк був виділений як пам’ятник природи.

Головною водною артерією, яка проходить через наше селище є Інгуле́ць (Малий Інгул). Тече річка через Архангельське, перетинає територію селища з півночі на південь. Хоч і не дуже повноводна, але відносно довга, вона простяглася по селищу до 9 км, має глибину до 2,5 м, ширина русла досягає до 600м. Для архангельців, які виросли на річці, вона найкраща, тому й проводять багато вільного часу біля неї. Багато охочих порибалити на річці, бо в ній водяться карасі, річкові бички, трапляються лящі.


Немає коментарів:

Дописати коментар