четвер, 27 жовтня 2016 р.

Ландшафтний заповідник місцевого значення “Каїрська балка”

Команда Горностаївскої ЗОШ №2 «ДивоСвіт», яка здійснює реалізацію проекту ПрофіКвест «В долонях степу і Дніпра» спільно зі своїми партнерами – районним центром зайнятості, районною бібліотекою для дітей мали чудову змогу продовжити свою подорож - маршрут, визначаючи привабливі місця Горностаївщини.

Каїрська балка — один з об'єктів природно-заповідного фонду Херсонської області, ландшафтний заказник місцевого значення площею 665 га. Створений у 2001 році.

Заказник «Каїрська балка» розташований поблизу села Каїри Каїрської сільської ради Горностаївського району. На території природно-заповідного об'єту знаходяться типові та рідкісні степові ценози та залишки байрачних і заплавних природних лісів з рідкісними видами рослин, грибів і тварин. Заказник також слугує місцем годівлі птахів на прольоті.


Цього тижня учасники проекту побували на території ландшафтного заповідника «Каїрська балка» і милувалися його красою.





На території заповідника є мисливський будиночок, але там полювати  заборонено.

Біля входу до заповідника


 На березі Дніпра хлопці нашої команди ловлять рибу. 



Учасники команди пройшли стежками соснових насаджень заповідника.

На території Горностаївського  ландшафтного заповідника місцевого значення “Каїрська балка”   унікальна флора якого, стала на порозі повного зникнення, на теренах району збереглася і щороку радує очі рясним цвітінням. Це і гіацинтик  блідий, і  тюльпан Шренка, і тюльпан бузький, який занесений до Червоної книги України.
Гіацинтик  блідий


Тюльпан Шренка

Тюльпан бузький

1 коментар:

  1. Спасибо огромное за Ваш сайт. Я нашел много интересного для себя. На данный момент я изучаю дизайнерский ландшафт. Много для дизайна можно почерпнуть с природы. Она меня вдохновляет и дает возможность творить. Вот например гляньте на этот вариант ландшафтного дизайна: https://frotelly.com.ua/ Это просто невероятно как можно было такое придумать=)

    ВідповістиВидалити