четвер, 6 жовтня 2016 р.

Херсон з висоти пташиного польоту: повітряний коридор для туристів

Чи полюбляєте ви дивитись у небо, а можливо мріяли літати як птах? Безкрайні та дивовижні простори над нами розкриваються завдяки літакам. Дивлячись знизу, здається, що ці залізні птахи невагомі і просто парять у повітрі. Але якщо ви дізнаєтеся скільки важить літак, будете дуже здивовані. Це можуть бути сотні тонн, причому, без урахування запасу пального, пасажирів та їх численного багажу. Це неймовірна частина нашого сучасного життя до якої мали змогу доторкнутися учасники херсонської команди проекту Профіквест «В долонях степу і Дніпра».
Сьогоднішня екскурсія відбулась до місця де живуть залізні птахи – Херсонський аеропорт.
При вході нас зустріли доброзичливі та приємні співробітники, які провели емоційну та захоплюючу прогулянку по аеропорту та прилеглій території. Спочатку до нашої групи вийшов заступник директора по авіаційній безпеці аеропорту Лебідь Ігор Андрійович. 
Потім підійшов наш гід, який виявився неймовірно цікавим, начальник аеродромної служби Голованов Павло Олександрович. 
Людина, яка випромінювала професіоналізм та любов до своєї роботи.  Діалог відбувся на балконі будівлі і профіквестівці задавали багато питань, адже усім були цікаві навіть найменші дрібнички аєросвіту та професій.
Аеропорт збудовано ще у 60-х роках минулого століття, були звичайно і часи простою, та у 2013 році, після гарної реконструкції та отримання статусу «міжнародний» він став яскравою родзинкою Херсонської області та самого міста. У закладі працюють  близько 160 чоловік це охорона, адміністрація, медпрацівники та інший обслуговуючий персонал. Вимоги до працівників серйозні: вища освіта, знання іноземних мов, вміння поводитись у різних стресових ситуаціях. Співпрацює аеропорт з відомою компанією Turkish Airlines. Розповідав Павло Олександрович про серйозність підходу до будь-якої роботи на аеродромі та в аеропорту, розпочинаючи від перевірки пасажирів та їх багажу, пересування по аеродрому, відлякування птахів спеціальними пушками та важливість якості обслуговування злітної полоси.


Хлопці та дівчата мали можливість бути присутніми при посадці літака, пройти митний контроль та навіть власноруч доторкнутись до справжнього залізного птаха і все завдяки доброзичливості  Голованова Павла Олександровича, який підкорив усіх своєю відкритістю, а це так важливо у нашому непростому світі.



Кожна деталь цього величезного та складного механізму працює на благо гостей нашого міста, усе працює відповідно до міжнародних та світових вимог. Тож розкриваючи туристичну привабливість Херсону, учасники Профіквесту були одностайні у питанні важливості повітряного шляху.


Величезний біг-борд з написом «Херсонщина вітає! Welcome to Kherson» правдиво описує щедру та гостинну херсонську душу. Бажаєте відчути красу польоту, приїздіть до Херсону, маленьке місто з великою душею.

Немає коментарів:

Дописати коментар