понеділок, 17 жовтня 2016 р.

Подорож Національним парком

Неймовірний Херсон розкриває усю свою красу та гостинність  кожному туристу. Цікаві місця, що були відвідані херсонською командою проекту Профіквест «В долонях степу і Дніпра», лише невеличка частинка культурного багатства нашого міста. Окрім того, що Херсон є обласним центром найпівденнішої  частини нашої держави, він став серцем ще однієї неймовірної родзинки України та Європи - Національний природний парк «Нижньодніпровський».  Природоохоронна територія у Херсонській області, що була створена 24 листопада 2015 року. Розташована на території Бериславського, Білозерського, Голопристанського та Олешківського районів,міста  Нова Каховка та, звичайно ж  міста Херсон, що включає в себе 80177,80 гектар землі
Профіквестівці мали змогу побачити частину величної краси природи завдяки цікавій екскурсії. Територія НПП «Нижньодніпровський» — одна з найцінніших природних заплавно-літоральних комплексів в Європі. У дельті Дніпра і на прилеглих територіях збереглися типові та рідкісні угруповання заплавних лісів, боліт, лук, піщаних степів, степових схилів Дніпра та балок, відслонень гірських порід, в тому числі 12 рідкісних типів рослинності, які включені до Зеленої книги України. У ценозах відмічено 71 вид тварин, 32 види росли, що включені до Світового Червоного списку МСОП, до Європейського Червоного списку, до Червоної книги України, до Червоного списку Херсонської області.
Подорож розпочалась на центральній набережній  і це було неймовірне відчуття коли розумієш, що маєш змогу доторкнутись до величі та сили природи краса якої зачаровує.
 Херсонські плавні не залишать нікого байдужим, бо це наче інший світ: чистий, тихий, прекрасний. Діти були у захваті, деякі навіть не мали уявлення яка поруч природа адже не кожна країна може похизуватись такою унікальною місциною. Тож і для гостей нашого міста це буде неймовірна пригода. Ще один пункт відвідано, ще одна цікавинка розкрита. Учасники  проекту ще у дорозі, то ж попереду ще багато захоплюючого та цікавого як для жителів міста так і для гостей. 

Немає коментарів:

Дописати коментар