пʼятницю, 7 жовтня 2016 р.

Літній звіт команди "Дивоцвіт". Частина 3.

Наш славний Голопристанський край недарма називають фестивальною столицею Херсонщини. Команда "Дивоцвіт" вирішила, що розмаїття фестивалів заслуговує на увагу та буде цікавим усім, хто завітає до нас у гості. Отже, про найвагоміші фестивалі Голопристанщини, які відбулися цього року (і багато з них - вже не вперше).

Всеукраїнський благодійний фестиваль народної творчості "Купальські зорі".

У першу суботу липня відбувся Всеукраїнський благодійний фестиваль народної творчості "Купальські зорі". Це незабутнє фестивальне дійство на набережній у місті Гола Пристань, де на вас чекають пісні і танці у виконанні самобутніх народних колективів, кращих вокалістів та зірок естради, різноманітні конкурси та розваги на воді й на землі, парусна регата і стрибки парашутистів, спортивні змагання та ярмарка-продаж майстрів народно-ужиткового мистецтва зі всієї України та багато іншого.



Тож приєднуйтесь до щирого, відвертого, безпосереднього гурту прихильників Івана Купала, спаліть свої негаразди в купальському багатті, доторкніться серцем до юності, до щирості почуттів, до невмирущої душі природи і народу!



Організатори чекають на вас з відкритими серцями і добрими намірами! Такими ж будьте і ви. У відповідь отримаєте день і ніч неперевершених вражень!
Всеукраїнський фестиваль "Український кавун - солодке диво".
Тринадцятий рік поспіль збирає Гола Пристань тих, хто своєю невтомною працею та добротною продукцією прославляє Таврійський край. Не став винятком і цей рік, тож із самого ранку 20 серпня гарно вбране місто зустрічало гостей. А їх було чимало – до Голої Пристані з’їхалися представники сільських рад району та області із продукцією фермерів, які працюють на території їх територіальних громад, різноманітні товаровиробники, майстри прикладних ремесел та ужиткового мистецтва.



Із самого ранку біля альтанки продовжувалася робота з підготовки виставок, на які учасники фестивалю привезли з собою не лише кавуни та дині, а все краще, на що багатий наш край – фрукти, овочі, мед, хлібобулочні вироби, вина, продукцію з баштанних культур та інше. А навпроти розкладали свої вироби майстри декоративно-прикладного мистецтва із сувенірною продукцією, іграшками, прикрасами, вишиванками, різноманітними виробами ручної роботи.




Тож, щорічний унікальний фестиваль, що проходить у Голій Пристані чекає усіх на чудовому святі, у програмі якого: виставка-ярмарок, дегустація, продаж у великому асортименті баштанних культур та іншої сільськогосподарської продукції, концертно-розважальна програма, ігри, конкурси, майстер-класи з карвінгу та інших видів декоративно-прикладного мистецтва та безліч незабутніх вражень від знайомства з культурою краю та його колоритом.
Фестиваль вуличної їжі і музики "Чіга-Біга"

За легендою, якось ішов до Ольвії (поселення на північному березі Чорного моря) купецький корабель. Але збився з курсу і пристав до берега у пошуках прісної води. Побачили купці поодинокий пірс. А одразу за ним розташоване рибацьке селище. "І залізло це село під саме море". Тому жартома і назвали цей порт "Залізним". 
А мешканці села виявилися на диво гостинними, з веселою вдачею. Зустрічали купців, як дорогих гостей. На ринковій площі всі гуртом накривали рясні столи. І яких тільки страв там не було! Бо селище те багате було і на рибу, і на хліб, і на худобу. А як музики заграли, то виявилося, що і на танці мастаки. Гуляння тривали аж до ранку. 

Тож раптом схочете відвести душу та поласувати смачними стравами і з добрим словом, а може погарцювати з музиками чи просто з щирими людьми поговорити, то прямуйте на берег Чорного моря, шукайте селище Залізний Порт та віднайдіть площу ринкову, що зветься ЧІГА-БІГА.

6-7 червня у Залізному Порту відбулося відкриття беспрецедентного для Херсонщини фестивалю вуличної їжі і музики під назвою «Чіга-Біга». А особливий він тим, що продовжуватиметься всеньке літо, а це означає, що усі 90 днів будуть наповнені веселощами, смачною їжею, музикою, новими друзями і морем!
Знайдіть час та відвідайте Залізний Порт!  Рекомендуємо усім! Побачимося на на фесті!

Далі буде...

Немає коментарів:

Дописати коментар