вівторок, 18 жовтня 2016 р.

Літній звіт команди "Дивоцвіт". Частина 4.

Продовження.
Етноекофестиваль "Таврійські хутори".
25 червня на Зелених Хуторах Таврії пройшов етноекофестиваль "Таврійські Хутори", який проходить на Херсонщині вже вдруге. Фестиваль цей присвячений майстрам народних українських ремесел, їх таланту і вмінню, які допомагають зберегти культуру і традиції України.
Ще одна мета проведення фестивалю "Таврійські Хутори" - привернути увагу сучасних українців до проблем збереження навколишнього середовища і продемонструвати, яким може бути справжній відпочинок на природі, коли до неї ставляться дбайливо і з повагою. Природа завжди дякує нам за таке ставлення до неї і не шкодує для нас свої дари. А наше завдання - навчитися правильно їх використовувати. На Фестивалі "Таврійські Хутори" збираються саме ті, хто вміє працювати руками, дбайливо використовуючи багатства Землі.

Під час фестивалю "Таврійські Хутори" пройшов ярмарок майстрів народних українських ремесел. Кожен майстер з гумором і піснею презентував свої товари ручної роботи або пригощав смачними стравами української кухні. Тут можна пройти майстер-клас під відкритим небом з будь-якого ремесла: гончарство, ковальство, лозоплетіння, валяння з вовни, миловаріння, виготовлення іграшок зі скла і ще багато-багато іншого.


На цьому фестивалі вас чекає незвичайний відпочинок на природі! Веселощі, пісні, танці та різні ласощі сподобаються і дорослим, і дітям.

Обласний відкритий фестиваль української пісні «ДУША ПІВДНЯ»

25 червня на базі історико-розважального комплексу «Зелені хутори Таврії» пройшов відкритий фестиваль народної творчості «Душа Півдня», який вже другий рік тут проводить Херсонський обласний Центр народної творчості. На свято до мальовничого куточка нашої Херсонщини прибули всі, кого покликала і об’єднала безмежна, вічна і прекрасна творчість нашого народу.


У концертній програмі взяли участь кращі співочі колективи та окремі виконавці з 15 районів Херсонщини. У їх виконанні звучали народні та сучасні запальні та патріотичні українські пісні. Окрасою фестивалю стали провідні хореографічні колективи Олешківського, Новотроїцького, Каланчацького, Бориславського районів, Ново каховського та Каховського міських Палаців культури, у програмі яких були яскраві та колоритні танцювальні композиції.

 Перший щорічний Міжнародний екофестиваль «ФайноПтах».

Головна мета екофестивалю «ФайноПтах» - нагадати людям, які чудові створення їх оточують, скільки краси вони приносять в наш світ і як можна ставитися до природи, не завдаючи шкоди.


Програма фестивалю містить безліч цікавих подій: дитячі орнітологічні презентації, орнітологічні вікторини, спортивно-гумористичні змагання, концерти, танцювальні номери, боді-арт, орнітологічні та handmade майстер-класи, спостереження за птахами, кільцювання птахів, виставки, ярмарок товарів ручної роботи на тему птахів.

II всеукраїнський полікультурний фестиваль «Чайное состояние».

4-7 червня 2016 року на території заміського центру «Чайная тишина» в Херсонській області пройшов II всеукраїнський полікультурний фестиваль «Чайное состояние».

Фестиваль - це зустріч з красою і різноманіттям чайних культур, творчості і традицій духовного розвитку. Це особлива атмосфера, де кожен учасник буде почутий і відкриє для себе нові можливості. Чайне мистецтво - сакральна дія, що дозволяє учасникам досягти умиротворення, усвідомити себе.

У програмі цього року: чаювання в традиціях різних країн світу, майстер-класи по практикам саморозвитку (йога, цигун, пілатес і інші), маршрути по мальовничих місцях (море, пустеля, ліс, стародавні кургани, солоні озера), розіграш авіа-квитків в подорож з «Чайной тишиной» по провінції Юньнань (Китай), обмін чайними чашками; нічні танці в тиші (в навушниках), кінотеатр під відкритим небом, ярмарок рукоділля, жива етно-музика, чайний бар, натуральне вегетаріанське харчування і багато іншого.

Фестиваль в форматі еко-кемпу проводиться на території споруджуваного заміського центру «Чайная тишина» - першого в Україні, присвяченого чайним традиціям. Це віддалене від цивілізації, напрочуд гарне і гармонійне місце, що дозволить учасникам повною мірою відчути «чайний стан».

Пориньте на кілька днів в різноманіття чайних традицій і практик духовного вдосконалення. Чай - це унікальна і «жива» сутність, символічний центр, навколо якого стають можливими спілкування і взаєморозуміння культур.

Немає коментарів:

Дописати коментар