четвер, 27 жовтня 2016 р.

Міні – зоопарк місцевого підприємця Є.Г.Гур’янова

Подорожуючи цікавими місцями селища, команда квестовців відвідала міні – зоопарк місцевого підприємця Є.Г.Гур’янова. Учасники на власні очі побачили дивовижних косуль, величних страусів, поважних павичів, красунь – фредок, нутрій, черепах, єнотиків, лисичок, віслюків, незвичайні породи качок та курей. Почуття захоплення  побаченим супроводжувало їх протягом всієї екскурсії. 
 




Приватний міні-звіринець Горностаївського підприємця Є. Гур’янова відомий вже далеко за межами району. Спочатку це були маленькі клітки з пернатими, а вже згодом захоплення перетворилося у справжній міні-зоопарк.
Вже не перший рік Євгеній Григорович доглядає за звірятами, перетворивши своє хобі у справжнісінький маленький зоопарк. Зі своїми тваринками та пташками чоловік відвідав чимало виставок та ярмарок. А починалося все з любові до пернатих і бажання їх розводити. І, як виявилося, варто лише почати…
Сьогодні досить популярно розводити птахів та звірів. Чимало кафе, ресторанів та парків розваг тримають у себе звірів аби привабити людей. Адже звіринець – це, в наш час, чудовий спосіб релаксації. Безпосередній контакт з тваринками знімає стрес.
Чоловік не просто мріяв про домашній звіринець. Євгеній Григорович розповів, що дуже хотів аби діти, які зростають в нашому селищі й, на жаль, часто не мають змоги відвідувати великі зоопарки, що розташовані в інших містах, могли прийти й подивитися на звірів, доторкнутися до них, дізнатися про їхнє життя. І, як бачимо, затрачені зусилля не марні.
Нині відвідувачі часто приходять до Є. Гур’янова аби подивитися на його годованців. Дорослі дивуються красі тварин, а діти відкривають для себе щось нове. До того ж оповідки власника, який про своїх підопічних знає практично усе, додають екскурсіям захвату. Адже ти не просто дивишся на звірів та птахів, а дізнаєшся про їхнє життя і звички, можеш доторкнутися до них, погодувати, приголубити. Тим паче, що на даний час у нових, дбайливо збудованих вольєрах зручно розмістилися фазани, крижі, шпаки, павичі,цесарки, страус, декоративні курочки та качки, орлиця, та понад 14 видів голубів. Птахи мають гарні навіси, що захищають їх спекотної пори, та вдосталь простору для вигулу. Побільшало й звірів у «родині» любителя братів наших менших.
Сьогодні, завітавши на гостину до Є. Гур’янова, можна подивитися на чарівну родину осликів, витончених косуль, білу, чорну та руденьку лисичок, грайливих камерунських кізочок, борсука, єнота, товариських ручних фредок, красунь шиншил, кумедних морських свинок та поважних черепах.
У міні-звіринцю Євгенія Григоровича раді всім й у будь-який час. Тут усе літо приймають вихованців дитсадків та школярів району. Приходять і родинами. І ніхто не виходить звідти байдужим. Адже спілкування з тваринами насправді додає позитиву й енергії.
Цей суперкласний павич не мешканець якихось далеких красивих країв, він наш Горностаївський... Один з улюблених годованців Євгенія Гур'янова..






Немає коментарів:

Дописати коментар