четвер, 8 вересня 2016 р.

Профіквест: Доторкнутися душею до прекрасного


Профіквест: Доторкнутися душею до прекрасного
І знову у команди новокаховчан – учасниці обласного інноваційного проекту «Профіквест: В долонях степу і Дніпра» відбулася  зустріч із мистецтвом. Тільки цього разу – 08 вересня вони побували у картинній галереї міста, яка носить імя А.С. Гавдзинського.


Погруддя митця зустрічає відвідувачів у холі, а на другий поверх ведуть його картини.




Учасники команди «220 V»  познайомились із роботами дітей  Будинку дитячої творчості. Особливе враження справили авторські скульптури та лялька, яку зробила дівчинка 13 років.



У залі графіки нам сподобалась серія картин, що розкривають тематику українських народних пісень. На цій картині – ілюстровано пісню «Ой, у полі жито» і ця тематика нині дуже хвилює кожного українця, бо сьогодні так само схиляють голови над своїми синами, батьками, чоловіками українські жінки.


З деякою іронією роздивлялися ми картину «Межигір’я», бо знаємо, як виглядає ця резиденція нині.


Але найбільше  вражень отримали усі учасники «220» у залі  живопису, де експонуються картини, присвячені  25-річчю Незалежності. Тут зібрані полотна, які зображують і українське Запоріжжя, і українські Карпати. Та найбільш видовищні – наші херсонські кавуни. Датована картина 1967 роком, а ефект 3D маємо сьогодні – у 2016-му!




Ми вдячні за професійну розповідь та доброзичливість молодшому науковому співробітникові  Козак Ірині Миколаївні, про що й залишили відгук у книзі відгуків  галереї. Там тепер назавжди залишиться назва нашого проекту «В долонях степу і Дніпра». 


Немає коментарів:

Дописати коментар