вівторок, 6 вересня 2016 р.

Профіквест: собор Андрія Первозваного


Профіквест:  собор Андрія Первозваного
Привіт усім! Вас вітає новокаховська  команда  профіквесту «В долонях степу і Дніпра»! З початком нового навчального року!  Успіхів і нових звершень, цікавих зустрічей і яскравих вражень!
Ми – команда «220 ВОЛЬТ»  з початком нового навчального року продовжуємо свої дослідження в рамках проекту  «Профіквест: В долонях степу і Дніпра». Сьогодні, 06 вересня ми відвідали з екскурсією найпрекраснішу споруду нашого міста і всього півдня України – собор Святого Андрія Первозваного.


Звичайно, ми усі були там вже не один раз, але з екскурсією – вперше. Зустрічав нас секретар Новокаховської єпархії, настоятель Свято-Пантелеймонівського храму отець Миколай. Ми піднялися  на другий поверх собору, де спілкувалися зі святим отцем.


Отець Миколай  розповів про історію народження собору, бо ця споруда колись задумувалася як православна церква, але тепер ми – всі новокаховчани можемо з гордістю сказати, що маємо собор, біло-золоте диво побудоване на європейському рівні, найбільше на півдні України і найкрасивіше.


Під куполом собору є галерея, як у соборі Святого Петра у Римі.                  Звичайно, наша – в рази менша і піднятися на неї ми ще не могли, бо  ще тривають роботи, ще чекають на розпис білі стіни, та отець Миколай показав нам диво, яке могло трапитися тільки у святому місті.


Ми стояли перед іконостасом, а над нами, відбиваючись від стін та піднімаючись до висоти купола звучав прекрасний спів – молитва, яку співав святий отець.




Він стояв  високо над нами, а голос відбивався усюди. Це було вражаюче прекрасно. Ми оцінили не акустику, а містичну святість цього храму душі кожного з нас – собору Святого Андрія  Первозваного, який вартий того, щоб пізнати історію його «народження» та прийти сюди, щоб поговорити з Богом і відпочити душею.




Немає коментарів:

Дописати коментар