понеділок, 12 вересня 2016 р.

Величний Херсон: початок розповіді...

Сьогоднішня захоплива екскурсія-прогулянка рідним містом, стала гарним початком для плідної роботи учнів 8-9 класів ЗОШ № 36 м. Херсон - юних учасників обласного профіквесту «В долонях степу і Дніпра».
Біля Петербурзької брами Херсонської фортеці команда зустрілась з цікавим та сучасним екскурсоводом Білецьким Олексієм, співзасновником Центру туризму і пригод ХерсON, який в неймовірно захопливій формі розповідав про історію такого незвіданого та знайомого Херсону.
Дізнались хлопці та дівчата про маленькі нюанси, які ми зазвичай не помічаємо, та саме вони і створюють таку таємничу привабливість нашої маленької батьківщини для туристів.
Та ж знаменита Петербурзька брама, а чи придивлялись ви до неї? Чому вона скошена наліво?
Херсонські катакомби, так, є у нас і таке диво. Надзвичайно гарні споруди посеред парку, які на жаль збереглись лише на старих фото та в документах. Інформація і гарна уява завжди допоможуть вам побачити палац князя Потьомкіна та монетний двір, що були знищені, і лише будинки на херсонській набережній, побудовані з каменя розібраних споруд, дають змогу доторкнутись до минулого.
   


Знаменитий херсонський колодязь. Улюблене місце не лише туристів, а й місцевих. Та і як же ним не захоплюватись, особливо якщо не побоятись підійти до краю та зазирнути у майже містичну темряву. Чи є там катакомби? Чи схований скарб? Ну і звичайно ж, не можна побувати біля колодязя та не кинути монетку-бажання. І пам’ятайте, бажання здійсниться лише у тому випадку, коли монетка досягне дна, не зачепивши при падінні стінок. А це не так просто... :)

Зачаровані екскурсією учасники групи підійшли до Катерининського собору. Тут все дихає історією та величчю. Дзвіниця, що відроджувалась тричі, могили знаменитих людей, що мали пряме відношення до міста. Та найцікавішим для туристів завжди було місце, де знайшов свій останній спочинок один із засновників міста князь Потьомкін.

Цікаві факти дізнались "профіквестівці" про наш центральний парк та жіночу гімназію, що зараз є одним з корпусів Херсонського державного університету, пороховий льох фортеці та будинок юнацької творчості, що раніше славився як губернська резиденція.


Яскравий та емоційний екскурсовод, захоплені школярі і цікавий діалог з минулим дали старт до майбутніх творчих робіт наших юних учасників проекту.
Саме вони своїм натхненням та закоханістю у рідне місто зможуть створити неймовірний та цікавий маршрут для будь-якого туриста, щоб і він пізнав красу та неповторність нашого Херсону.

Немає коментарів:

Дописати коментар