середу, 27 липня 2016 р.

Профіквест: Знайомі незнайомці

Цьогоріч у Новій Каховці вже втретє пройшов Таврійський туристичний конгрес.  Родзинкою  заходу став новий екскурсійний маршрут «Камяні вишиванки міста», який розробила і провела головний архітектор ООО «Проектний центр», голова Новокаховського товариства охорони культурної спадщини  Тетяна Миколаївна Євсєєва. Для учнів гімназії, які є членами квест-команди обласного інноваційного проекту: «Профіквест: В долонях степу і Дніпра», даний маршрут став останнім у літній серії екскурсій, під час яких вони знайомились із туристично-привабливими об’єктами Новокаховської міськради та готувалися укласти карту майбутніх туристичних маршрутів для гостей нашого міста. 27 липня квестівці вирушили в подорож знайомими вулицями, щоб відкрити для себе незнайоме місто. Екскурсію проводила Євсєєва Т.М.


Усі разом в цей незвичайний день ми по-новому подивилися на будинки у старій частині міста. Виявляється, на кожному з них, над кожним вікном чи під’їздом – різні розписи.



Як сказала нам Тетяна Миколаївна, не тільки ми побачили це вперше, а й люди, які роками живуть чи працюють в тих будинках, не звертали уваги  на такі деталі.






А чого вартий наш Будинок культури?! Над кожним вікном, над кожними дверима – свій, неповторний малюнок.




Сьогодні усі учасники команди познайомилися із рідним містом  знову, щоб розповісти згодом про нього усій Україні. Адже наше місто внесене в підручник з архітектури і являється пам’ятником містобудування. Таких у світі тільки троє: невеличкий шматочок у центрі Санкт-Петербургу, в Бразилії – у місті Бразиліа і – ми. Наша рідна, юна і прекрасна Нова Каховка!


На сьогодні квест-команда Нової Каховки може презентувати туристичні маршрути, які вона представлятиме  у власному «туристичному путівнику» на блозі проекту, розроблятиме та реалізовуватиме  PR-кампанію  цих екскурсійних маршрутів та туристичних об’єктів. Такими маршрутами є:
-         Корсунський Богородичний монастир
-         Винзавод «Таврія»
-         База зеленого туризму «Славутич»
-         Паркова зона
-         Камяні вишиванки
-         Музейні та архітектурні родзинки міста
І команда Нової Каховки тепер має назву! Колись «путівку в життя» нашому місту дала гідроелектростанція – найкрасивіша  у Дніпровському каскаді. Ми – завжди під напругою, пам’ятаємо це, а тому назва квест-команди,  яку представляють учні IV(8)-Б класу гімназії  звучить так:  ми – команда «220 вольт»!



До зустрічі у вересні!

3 коментарі:

  1. Вітаю з тим, що вже визначили туристичний маршрут, успіхів в наступній роботі!

    ВідповістиВидалити
  2. Може створити квест по кам'яним вишиванкам Нової Каховки для молодших школярів?

    ВідповістиВидалити