четвер, 7 липня 2016 р.

Профіквест: екскурсія до святої обителі

День сьомого червня для учасників Новокаховської квест-команди  був наповнений  різноманітними по своїй природі враженнями. Розпочинався він з відвідин святої обителі Косунської – Косунського Богородичого монастиря, який знаходиться на території Новокаховської міськради у селі Корсунка.


Наступний 2017 рік  для богомольців храму буде особливим, адже виповнюватиметься 220 років з того часу, як тут, на наших землях була заснована свята обитель на честь Корсунської ікони Божої матері, якою в древньому Херсонесі хрестили князя Володимира.  Спочатку учасники команди відвідали старий Трапезний храм, де нині проходять богослужіння.


Поставили свічку та віддали шану святому Сергію Радонежському, якому моляться всі, хто вчиться,



залишили подаяння на «общую свечу за мир»


та з особливим  душевним трепетом обійшли усю святу обитель.


Нині тут живе сім монахинь-послушниць. З нами спілкувалася інокиня Євтропія, яка розповіла про історію виникнення монастиря, про святе місце, де покояться останки перших архімандритів Кирила та Тихона, датовані 1826 та 1840 роками.


Діти постояли біля церковних дзвонів та скуштували монастирської води, яка втамує спрагу кожному, хто захоче відвідати це святе місце.



Вийшовши з монастирських стін, ми вирушили до Новокаховських плавнів, де серед прохолоди та зелені, на березі Дніпра знаходиться база відпочинку «Находка».
Якщо ви дуже любите море, то воно радо зустріне вас влітку, але не менш вражаючий відпочинок подарує вам наша «Находка» - і не тільки в спекотні літні дні.




Ми, сповнені ось таких вражень, вирішили, що маємо вже готовий туристичний маршрут, про який обов’язково напишемо докладніше, коли зберемо усі матеріали, адже 220 років – це ще та історія! Та й «Находка» для майбутніх туристів цілком виправдає свою назву!


Немає коментарів:

Дописати коментар