вівторок, 19 липня 2016 р.

В ніч на Івана, в ніч на Купала...

   В селі Григорівка, про яке ми розповідали багато цікавого, стало звичним відроджувати народні традиції. Ось і цього року вже десятий рік поспіль у ніч з 6 на 7 липня відбулося масове святкування Івана Купала. Це свято отримало назву "Фестиваль народної творчості "Купальська ніч". Кожного року у дійстві беруть участь все більше людей, і цього року - це більше 500 чоловік.
     Учасники команди "Веселі туристи" вирішили переконатися, чи насправді цей захід вартий того, щоб рекомендувати його для відвідування туристам і вирушили до Григорівки.
     Гуляння розпочалося з прикрашання купальської Марени та водіння хороводу навколо неї. На сцені виступали художні колективи району та м. Каховки.  


     А потім ми плели вінки й пускали їх на воду, загадуючи при цьому бажання. І пливли ці дівочі віночки потихеньку до своїх берегів долі... А кожна дівчина, котра хотіла побачити цієї ночі віщий сон, трепетно несла додому гілочку Марени, щоб покласти її під подушку та побачити судженого.          



   Юнаки запрошували до продовження традиційного ритуалу - перестрибування через багаття, щоб очиститися від нещастя, хвороб та всякого зла, бо вогонь - це символ очищення.
  Місцеві жителі та гості мали можливість насолоджуватись фірмовою григорівською стравою - щойно звареною смачною юшкою.
   Цієї ночі здавалося, ніби купальські зорі дощем падали в ставок. Зустріти світанок нового дня вважається великим щастям. Але нам, на превеликий жаль, це не судилося - на нас чекав автобус уже опівночі. Та все побачене справило на нас незабутнє враження! То ж радимо й вам наступного року стати учасником цього феєричного дійства! 




Немає коментарів:

Дописати коментар