пʼятницю, 1 липня 2016 р.

Чаплинська команда «Веселі туристи» вирушає в путь!


       Туристичний маршрут чаплинської команди «Веселі туристи» - учнів 7-Б класу Чаплинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів (керівник Любов Сергіївна Чмир) – учасників обласного інноваційного проекту для учнівської молоді «Обласний профіквест «В долонях степу і Дніпра», розпочався ще 12 травня з Херсонського державного аграрного університету, де відбулася презентація проекту.


        Наступним кроком було проведення в центрі зайнятості Круглого столу.
       На установче засідання крім кураторів команди – головного спеціаліста РЦЗ Модіної С.В. ,вчителя Чаплинської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Чмир Л.С. та завідуючої Чаплинської районної бібліотеки для дітей Бугайової Л.П. були запрошені начальник Чаплинського РЦЗ Богачова В.В., начальник районного відділу культури і туризму Байбуза А.П., завідуюча районним краєзнавчим музеєм Привалова О.М., заступник директора районного будинку творчості дітей та юнацтва Говорун Т.Д.  Присутні обговорили та склали план роботи команди, який у подальшому профіквестівці втілюватимуть у життя протягом наступного року.


      Згідно першого завдання плану в районній дитячій бібліотеці було оновлено краєзнавчий куточок та книжкова виставка й поповнено їх новими матеріалами.





      Наступний об’єкт маршруту – музей освіти  районного будинку творчості дітей та юнацтва, де діти познайомилися з цікавими людьми, що вписали своє ім’я в історію району та цінними експонатами.



      Нетрадиційним для профіквестівців стало знайомство з районним краєзнавчим музеєм. Для того, щоб діти краще вивчили і запам’ятати скарби, що зберігаються в музеї, завідувач  краєзнавчого  музею» Олена Миколаївна  Привалова організувала квест  «Знайди голку у стозі сіна», який проходив  в повній темряві при свічках. Учасникам потрібно було за допомогою старовинних сувоїв по карті знайти історичні експонати, що збиралися з усього Чаплинського району на протязі  десятиліть. «Ніч в музеї» справила на дітей незабутнє враження і запам’ятається на довго.




            На протязі всього періоду учасники квест-команди відвідували дитячу бібліотеку, вивчали краєзнавчі видання, досліджували історичні джерела й туристичні проспекти, що є в бібліотеці, та приймали участь у відео конференціях обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки. 






   Укладання проекту туристичної карти Чаплинського району та прокладання можливих туристичних маршрутів – основна мета чергового засідання кураторів та членів команди, яке відбулося в Чаплинській районній бібліотеці для дітей. На засідання було запрошено керівника туристичного гуртка районного будинку творчості дітей та юнацтва Процун Інну Володимирівну, яка докладно розповіла про цікаві об’єкти, які відвідували гуртківці останнім часом. Спільними зусиллями учасники засідання розробили проект туристично-привабливих об’єктів Чаплинського району і визначилися, за яким маршрутом профіквестівці вирушать у свою першу експедицію рідним краєм! 






Тож наступний матеріал не за горами…  

Немає коментарів:

Дописати коментар