четвер, 9 червня 2016 р.

Краєзнавчий профіквест «Вивчаємо історію рідного краю"

  У рамках інноваційного краєзнавчого проекту "В долонях степу і Дніпра"  у дитячій бібліотеці відбулась зустріч з головним спеціалістом сектора культури і туризму районної державної адміністрації Бецою Анною та місцевим краєзнавцем, поетом, письменником Безухом Юрієм.


   Юрій Валентинович розповів дітям про мальовничі та пам’ятні місця району, познайомив з краєзнавчим матеріалом, який включає також рідкісні карти, легенди та перекази нашого краю. Також він презентував свою нову книгу «Заселення Сірогозщини».




  Спеціалістом сектора було продемонстровано учасникам профікоманди презентацію про існуючі туристичні маршрути Нижньосірогозького району, а саме: «Мальовничими стежками рідного краю», «Дорогою воєнної слави», «Данину пошани віддамо», а також розроблені сектором культури і туризму буклети до цих маршрутів.


  Учасники дуже уважно слухали розповіді, задавали численні запитання, адже отримані дані вони зможуть використати для створення та накопичення "джерельної бази" краєзнавчих матеріалів.


  По закінченню зустрічі команда «ТАВРОС» вирішила розробити схему туристичного маршруту екскурсійно-пізнавальної спрямованості по релігійним об’єктам району, адже пам'ятники релігії, історії і культури представляють істотне мотивування відвідин нашого району.


В дитячій бібліотеці оформлено краєзнавчу виставку «Серце степової Скіфії».


Немає коментарів:

Дописати коментар