четвер, 4 травня 2017 р.

Сувенірна продукція

Учасники команди ПрофіКвесту «ДивоСвіт» виготовяли сувеніри: мак -символ перемоги до Горностаївського фестивалю «Опалені війною» і сувенір-оберіг «Домовичок».

Символом пам’яті жертв війни в Україні стає червоний мак. Квітка буде ще одним об’єднавчим символом, поряд з українським гімном, гербом та прапором.
У наших предків було дві улюблені рослини - калина і мак. Українці пов'язували значення маку з молодістю і красою. Якщо квіти калини вишивали на сорочках для старших жінок, то маками прикрашали вишиванки незаміжніх дівчат. Мак також вважався символом роду. Саме завдяки ідеї родючості мак часто використовували як обрядовий атрибут в сімейних і календарних святах.
Після Першої світової війни маки стали символічно вважати кров'ю солдатів, загиблих на полі бою .Сьогодні в усьому світі мак вважається символом пам'яті про загиблих солдатів у часи Першої та Другої світової війни.


Ви йдете на новосілля або просто до когось в гості і не знаєте що подарувати? Оберіг стане прекрасним сувенірним подарунком у такому випадку, оберігатиме будинок від усіх бід , принесе любов , мир і удачу в будинок.
Обереги стануть також і прекрасним доповненням до інтер'єру будь-якого дому, як і домовик, який обовязково знайде собі затишний куточок у вашій домівці. У кожного в будинку знайдеться куточок для такого сувеніру, куточок де оселиться симпатичний господар. Він буде і чудовим подарунок для дитини, адже він буде оберігати і будинок , і цікавий на вигляд, тому такий подарунок точно викличе посмішку на обличчі дитини.
 Хто такий Домовичок?

 Домовик оберігає домашнє вогнище, є його покровителем і душею. Саме він проявляє турботу про те, щоб у домі завжди був достаток, добробут. щоб ніхто не сварився, і не хворів, а погані люди і нечиста сила не могли нашкодити господарям.






Немає коментарів:

Дописати коментар