пʼятницю, 9 вересня 2016 р.

Вода - основа життя

Команда «Жайвір» Любимівської ЗОШ І-ІІІст.№1 Каховського району разом з кураторами Н.Л. Малишенко, В.Л. Пенезова завітали до Каховського магістрального каналу, організував візит Каховський міськрайонний центр зайнятості.


Каховська зрошувальна система найбільша з систем побудованих на Україні і в Європі.
Будівництво першої черги КЗС почато в 1967 році.
28 серпня 1967 року біля Каховки, на березі Дніпра, від нульового пікету вийняті перші кубометри майбутньго русла головного Каховського магіс-трального каналу.
У січні 1973 року створено управління головного Каховського магістрального каналу. В цьому ж році введений в експлуатацію перший пусковий комплекс КЗС у складі головной насосної станції (ГНС), 38 кілометрового відрізка головного Каховського меліоративного каналу із зрошуваним масивом на площі 5000 гектар.
У 1979 році завершено будівництво головного Каховського магістрального каналу, а в 1989 році закінчено будівництво першої черги Каховської зрошувальної системи
Головний водозабірний вузол КЗС розміщений на березі глибоководної затоки Каховського водосховища.
До складу головного вузла входять: головна насосна станція з каналом, що підводить, і аванкамерой, приймальний басейн, знижувально - розподільна підстанція, інженерно - диспетчерський корпус.
Головна насосна станція - це серце зрошувальної системи, яка забезпечує перекидання води в маловодні регіони. Основними клієнтами є сільгоспвиробники півдня України.












Екскурсію для команди проводив начальник відділу використання водних ресурсів УГКМК Оселедець Олександр Вікторович.

Немає коментарів:

Дописати коментар