пʼятницю, 22 липня 2016 р.

Перлина степового краю.

Херсонщина - це справжня перлина степового краю України. Її оспівували у віршах, її малювали і складали про неї пісні. Вона приваблює туристів своєю природою, морем, фестивалями.
У рамках проекту «В долонях степу і Дніпра» команда «Жайвір» Любимівської ЗОШ І-ІІІст.№1 Каховського району разом з кураторами Н.Л. Малишенко, В.Л. Пенезова завітали до Каховської районної бібліотеки, організував візит Каховський міськрайонний центр зайнятості.
Директор КУ «Каховська районна об'єднана бібліотека ім.М.І.Братана» - Денисюк В.П. заслужений працівник культури України, ознайомила учасників команди з однією із перлин степового краю - Каховським районом.




Діти дізналися, що Каховський район на півночі межує з Горностаївським, на сході з Нижньосірогозьким і Новотроїцьким, на півдні з Чаплинським, на заході з Цюрупинським районами і містом Новою Каховкою, по руслу Дніпра на північному заході з Бериславським районом. Каховський район складається з 19 сільських рад - 43 села.
З території району починаються голубі траси родючості — 400-кілометровий Північно-Кримський канал, який подає дніпровську воду в Автономну Республіку Крим, та 130-кілометровий Каховський магістральний канал, яким подається вода для зрошення на близько 400 тисяч гектарів у Херсонській і Запорізькій областях. Найбільша в Європі зрошувальна система дає можливість вирощувати стабільно високі врожаї сільськогосподарських культур.
Наш край по-справжньому унікальний і неповторний.
Маючи нагоду побувати в місті Каховка учасники прогулялися набережною міста, де ознайомилися з історичними та сучасними пам'ятками: «Братська могила воїнів Другої світової війни», «Пушка», «Лавка примерення», ресторан «Замок», «Лавка закоханих», «Серця закоханих», «Гетьману Богдану Ружинському».














Немає коментарів:

Дописати коментар