середу, 11 травня 2016 р.

За крок до старту

10 травня в Херсонському інформаційному прес-центрі відбулась презентація нового партнерського проекту бібліотеки - обласного профіквесту "В долонях степу і Дніпра".
У прес-конференції взяли участь представники ініціаторів проекту - Анна Іванівна Бардашевська, директор обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки,  та Людмила Анатоліївна Барабаш, заступник директора Херсонського обласного центру зайнятості, а також партнерів проекту:
- Тетяна Григорівна Волинець, директор Департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів ОДА;
- Ігор Романович Мазур, заступник начальника управління культури ОДА;
- Ірина Миколаївна Лисенко, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та інтернатних закладів управління освіти і науки ОДА; 
- Сергій Олександрович Моховиков, керівник Херсонського обласного відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
Співорганізатори проекту ознайомили журналістів з основними завданнями та запланованими етапами реалізації проекту, звернули увагу на основні цілі проекту:
- сприяння національно-патріотичному вихованню дітей старшого шкільного віку шляхом підвищення їх поінформованості про соціальний та економічний розвиток рідного краю, його природні ресурси, історичну та культурну спадщину;
- привернення уваги молоді до одного з перспективних напрямків економічного розвитку області – туризму, в т.ч. зеленого, сільського та агротуризму;
- створення учасниками Проекту інформаційного банку даних щодо туристичної привабливості області для подальшого його використання у всесвітній мережі Інтернет. 

Приємною новиною стало повідомлення Тетяни Григорівни Волинець про намір підготувати за підсумками проекту видання, в якому будуть опубліковані найбільш креативні та змістовні матеріали учасників профіквесту, - на додаток до електронної версії нових туристичних маршрутів, які прокладуть майбутні менеджери туристичної галузі та гіди-екскурсоводи по своїх районах і містах.
Організатори запросили журналістів на святковий старт профіквесту, що відбудеться завтра, і відповіли на запитання, в яких уточнювались деталі проекту та планів його реалізації.

Немає коментарів:

Дописати коментар