вівторок, 17 травня 2016 р.

ПрофіКвест стартував!

12 травня в актовій залі Херсонського державного аграрного університету відбулося урочисте відкриття обласного інноваційного проекту для учнівської молоді 8-9 классов «Обласний профіквест «В долонях степу і Дніпра».Саме вони, учні, а також куратори районних команд – фахівці з бібліотек, шкіл та центрів зайнятості, стали учасниками святкового старту проекту.
Команду Каховщини будуть представляти 10 учнів Любимівської загальноосвітньої школи №1 зі своїм куратором Малишенко Н.Л.: Гуржій А.,Менчик А.,Маліна М.,Федоткіна В., Туманова К.,Канівець Ю., Мініч Е., Юристовський О., Семенов М.,Конопльов Д.




В ході реалізації проекту учні-учасники будуть виконувати різноманітні завдання: визначатимуть туристично-привабливі об’єкти та складатимуть туристично-екскурсійні маршрути по районах/містах, організовуватимуть літні експедиції за прокладеним маршрутом з відвідуванням визначених об’єктів з метою їх фотографування та відеозйомки, укладатимуть «туристичний путівник» – у формі веб-сторінки у блозі проекту, розроблятимуть PR-кампанії власного екскурсійного маршруту та туристичних об’єктів тощо. Сподіваємось, що команда Каховщини прокладаючи новий туристичний маршрут Херсонщиною, відкриє собі й світові наш чудесний край, з глибоким історичним корінням і незрівнянними природними багатствами.

Старт профіквесту у Голопристанському районі

Учням восьмого класу Новозбур’ївської ЗОШ №1 випала нагода представляти Голопристанський район у інноваційному проекті для учнівської молоді "Обласний профіквест "В долонях степу і Дніпра". "Дивоцвіт" - саме таку назву має команда Голопристанського району  - 12 травня завітав до Голопристанської дитячої бібліотеки для поїздки на обласний установчий захід разом зі своїми координаторами: Бурлаковим О.С, Питомець С.М, та Квіцень О.Ф.
 Команда взяла участь у всіх запропонованих заходах, дуже гарне враження у неї залишив і концерт. На сьогодні обговорюються усі можливі об’єкти для потенційних екскурсійних маршрутів. Школярі сподіваються зробити справжні маленькі відкриття на рідній землі, адже Голопристанщина по праву займає одне з лідируючих місць у туристичній галузі.

Попереду - цікава робота, насичена відкриттями, пізнанням, творчістю. Тож, бажаємо усім командам вдало представити свої райони у ході проекту:)

понеділок, 16 травня 2016 р.

Презентація профіквесту «Мій край – перлина в двох долонях: степу і Дніпра»


26 квітня у бібліотеці для дітей м. Нова Каховка відбулася презентація інноваційного проекту для учнівської молоді «Обласний профіквест: В долонях степу і Дніпра», який проводиться з метою сприяння національно-патріотичному вихованню дітей старшого шкільного віку шляхом підвищення їх поінформованості про соціальний та економічний розвиток рідного краю, його природні ресурси, історичну та культурну спадщину.    
                                                                                            

                                                        До нас завітали : спеціаліст міського Центру зайнятості Гладченко Ольга Миколаївна, директор Новокаховської ЦБС Петрова Людмила Миколаївна, керівник громадської агенції регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад Ярмій Павло Олексійович та «головні герої» дійства – учні 3(7)-А класу Новокаховської гімназії разом зі своїм класним керівником Тихомировою Тетяною Сергіївною.

Після офіційного відкриття та знайомства з гостями та організаторами проекту, діти – майбутні учасники  переглянули  презентацію та прослухали інформацію про минулий проект «Профістарт: юні обирають майбутнє»  і ознайомилися із завданнями, які стоятимуть перед ними.
Після цього відбулося бліц-опитування квест-команди. Приємно вразило те, що діти налаштовані на роботу, творчі та натхненні майбутніми дослідженнями і, головне, впевнені у своєму успіхові.


Додав їм впевненості виступ нашого гостя – Ярмія П.О, який зараз приймає участь у підготовці до Таврійського туристичного конгресу,  що відбудеться в Новій Каховці   13-15 травня  за підтримки департаменту зовнішньої економічної діяльності, туризму та курортів Херсонської обласної державної адміністрації, який є одним із співорганізаторів обласного профіквесту для учнівської молоді.
Павло Олексійович  показав презентацію, складену для майбутніх учасників туристичного конгресу,  в якій розкрита туристична привабливість нашого міста. Дякуючи нашому гостю, і ми, і квест-команда маємо тепер заданий вектор роботи у проекті та знаємо, що показати  потенційним туристам, які приїдуть до Нової Каховки.

У читальній залі бібліотекарі організували книжкову виставку- інформацію «Найбільш привабливі екскурсійні маршрути Нової Каховки».



Саме біля цієї виставки міська бібліотека для дітей представляє профі-квест-команду, яка буде досліджувати туристичну привабливість рідного міста в обласному профіквесті  «В долонях степу і Дніпра».


12 травня наша команда відвідала місто Херсон, де в приміщенні Херсонського  державного аграрного університету, відбулася обласна презентація проекту.


Діти стали учасниками оригінального сценічного  дійства, яке мало на меті пояснити їм мету та цілі, а, головне – надихнути на подальшу роботу в дослідженні та пізнанні свого рідного міста та свого краю.  Майбутні «профіквестівці» відвідали також  майстер-класи та тренінги,  де більш детальніше були ознайомлені з  завданнями, які стоятимуть перед ними у ході виконання проекту. Робота  на учасників проекту чекає цікава, наполеглива, творча та  дослідницька. Тож, побажаємо їм успіхів!




неділю, 15 травня 2016 р.

                                  КОМАНДА   «MADE IN ОЛЕШШЯ» НА СВЯТІ СІМЇ!
       Ще не вщухли емоції від старту обласного профіквесту «В долонях степу і Дніпра» в Херсоні, як знову свято, тільки вже в рідному місті.  14 травня на пристані Цюрупинська святкували «День сімї».  На  гостей та жителів міста  чекали вело парад та  розважальна програма, а учасників шкільних команд КВН  прогулянка Конкою на катері.

"Велопарад" и "день семьи" в Цюрупинске (фото)
      Наша команда також отримала запрошення від міського голови Дмитра Воронова, як аванс за майбутню плідну працю. 
     Під час прогулянки профіквестівці мали змогу поспілкуватися з мером Цюрупинська та залучитися його підтримкою. Дмитро Миколайович схвалює ініціативу учнівської молоді  щодо розвитку своєї малої батьківщини і допомагає молодому поколінню в реалізації цікавих та корисних для міста проектів.
"Велопарад" и "день семьи" в Цюрупинске (фото)

    Тож, день провели з користю – і відпочили, і нових партнерів знайшли.  

Завідуюча Цюрупинської районної бібліотеки для дітей      Л.І.Ямпольська


"В долонях степу і Дніпра"

12  травня у  м.Херсоні   приміщенні аграрного  університету відбулося урочисте відкриття обласного  інноваційного проекту профіквест "В долонях степу і Дніпра".Робота буде проводитися спільно з  районним  центром зайнятості, учнями 8-Б класу Іванівської гімназії та бібліотекою для дітей,учні- учасники будуть виконувати різноманітні завдання.  


                                         



                 

пʼятницю, 13 травня 2016 р.

Новий інноваційний проект обласного профіквесту «В долонях степу і Дніпра» - розпочато!

 Новий інноваційний проект обласного профіквесту
  «В долонях степу і Дніпра» - розпочато!
 Новий проект, нові учасники, а це учні з Каланчацької ЗОШ№ 2,  нові координатори. Будемо працювати спільно, плідно, творчо. А 12 травня 2016 року в м. Херсоні ми побували на відкриті нового проекту. Поки координатори працювали, отримували консультації від працівників центру зайнятості та обласної дитячої бібліотеки, діти не сумували,  теж працювали отримали поради від фахівців та позмагалися в краєзнавчому конкурсі . І наша учасниця Профіквесту Юзефович Тетяна  відповідала на питання чітко, лаконічно і отримала уже  першу перемогу – нову, цікаву книжку. Вітаємо, Тетянко,  з першою нагородою!
Заступник директора по роботі з дітьми Каланчацької ЦДБ  Красновид С.О.

КОМАНДА «MADE IN ОЛЕШШЯ» НА МАРШРУТІ ПРОФІКВЕСТУ!


     «MADE IN ОЛЕШШЯ» - так назвали свою команду учні 8-А класу Цюрупинської гімназії і вирушили 12 травня  в Херсон, де проходив  стартовий захід обласного інноваційного проекту для учнівської молоді «Обласний профіквест «В долонях степу і Дніпра».
    




Свято всім дуже сподобалося, а  представлені під час сценічного дійства завдання та майстер-класи з організації роботи в профіквесті  так запалили юних краєзнавців, що вже в автобусі почалося жваве обговорення. Одні  вживалися в роль гіда-екскурсовода, інші думали над піар - кампанією, треті -  про організацію  індивідуальної екскурсії.
 І ось перше завдання для всіх членів команди -  скласти  список цікавих для туристів місць Цюрупинщини. 
    На тижні координатори проекту  разом з  учнями зустрінуться для обговорення плану роботи команди на маршруті профіквесту "В долонях степу і Дніпра".



четвер, 12 травня 2016 р.

ПрофіКвест стартував!

12 травня в актовій залі Херсонського державного аграрного університету відбулося урочисте відкриття обласного інноваційного проекту для учнівської молоді «Обласний профіквест «В долонях степу і Дніпра».
 

Проект започатковано під патронатом обласної державної адміністрації за ініціативи Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки та Херсонського обласного центру зайнятості. Співорганізаторами проекту стали також управління культури та управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, департамент зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів і департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної державної адміністрації, Херсонське обласне відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
Цілі проекту: сприяння національно-патріотичному вихованню дітей старшого шкільного віку шляхом підвищення їх поінформованості про соціальний та економічний розвиток рідного краю, його природні ресурси, історичну та культурну спадщину;
- привернення уваги молоді до одного з перспективних напрямків економічного розвитку області – туризму, в т.ч. зеленого, сільського та агротуризму;
- створення учасниками проекту інформаційного банку даних щодо туристичної привабливості області для подальшого його використання у всесвітній мережі Інтернет.
В ході реалізації проекту учні-учасники будуть виконувати різноманітні завдання: визначатимуть туристично-привабливі об’єкти та складатимуть туристично-екскурсійні маршрути по районах/містах, організовуватимуть літні  експедиції за прокладеним маршрутом з відвідуванням визначених об’єктів з метою їх фотографування та відеозйомки, укладатимуть  «туристичний  путівник» – у формі веб-сторінки у блозі проекту, розроблятимуть  PR-кампанії власного екскурсійного маршруту та туристичних об’єктів тощо. 

Всього до безпосередньої роботи в проекті планується залучити 200 школярів із усіх районів і міст Херсонської області.
Саме вони, а також куратори районних команд – фахівці з бібліотек, шкіл та центрів зайнятості, стали учасниками святкового старту проекту.
Участь у заході взяли і виступили з напутнім словом патрони та співорганізатори проекту: Січова Валентина Іванівна, перший заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації, Думинська Світлана Віталіївна, начальник управління культури ОДА, Криницький Євген Анатолійович, начальник управління освіти і науки ОДА, Волинець Тетяна Григорівна, директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів ОДА, Савенко Ольга Миколаївна, директор департаменту з питань внутрішньої та інформаційної політики ОДА, Бардашевська Анна Іванівна, директор обласної бібліотеки ім. Дніпрової Чайки та Євгеній Олександрович Єрашов, директор Херсонського обласного центру зайнятості.

Завдання, які «профіквестівці» виконуватимуть у проекті, були представлені під час оригінального сценічного дійства, поставленого колективом бібліотеки ім. Дніпрової Чайки. 
Після урочистої частини відкриття проекту відбулась також і робота в групах, в ході якої учасники проекту-діти опановували необхідні для подальшої роботи навички, глибше знайомились із джерелами для своїх майбутніх досліджень туристичного потенціалу нашого краю.


Учасники проекту відвідали майстер-класи, тренінги, бібліографічні огляди, під час яких досвідчені фахівці розповіли про  цікаві факти із історії заселення нашого краю, природні особливості території Херсонщини тощо.
 


Паралельно куратори «профіквестівських» команд спільно опрацьовували план реалізації проекту, який у подальшому конкретизують на місцях та втілюватимуть у життя протягом наступного року.

Захід підготували і провели працівники Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки, за участю солістів та творчих дитячих колективів з м. Херсон та з організаційною підтримкою Херсонського обласного центру зайнятості.

середу, 11 травня 2016 р.

Вирушаємо у квест рідним краєм!


За крок до старту

10 травня в Херсонському інформаційному прес-центрі відбулась презентація нового партнерського проекту бібліотеки - обласного профіквесту "В долонях степу і Дніпра".
У прес-конференції взяли участь представники ініціаторів проекту - Анна Іванівна Бардашевська, директор обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки,  та Людмила Анатоліївна Барабаш, заступник директора Херсонського обласного центру зайнятості, а також партнерів проекту:
- Тетяна Григорівна Волинець, директор Департаменту зовнішньоекономічної діяльності, туризму та курортів ОДА;
- Ігор Романович Мазур, заступник начальника управління культури ОДА;
- Ірина Миколаївна Лисенко, начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та інтернатних закладів управління освіти і науки ОДА; 
- Сергій Олександрович Моховиков, керівник Херсонського обласного відділення Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні.
Співорганізатори проекту ознайомили журналістів з основними завданнями та запланованими етапами реалізації проекту, звернули увагу на основні цілі проекту:
- сприяння національно-патріотичному вихованню дітей старшого шкільного віку шляхом підвищення їх поінформованості про соціальний та економічний розвиток рідного краю, його природні ресурси, історичну та культурну спадщину;
- привернення уваги молоді до одного з перспективних напрямків економічного розвитку області – туризму, в т.ч. зеленого, сільського та агротуризму;
- створення учасниками Проекту інформаційного банку даних щодо туристичної привабливості області для подальшого його використання у всесвітній мережі Інтернет. 

Приємною новиною стало повідомлення Тетяни Григорівни Волинець про намір підготувати за підсумками проекту видання, в якому будуть опубліковані найбільш креативні та змістовні матеріали учасників профіквесту, - на додаток до електронної версії нових туристичних маршрутів, які прокладуть майбутні менеджери туристичної галузі та гіди-екскурсоводи по своїх районах і містах.
Організатори запросили журналістів на святковий старт профіквесту, що відбудеться завтра, і відповіли на запитання, в яких уточнювались деталі проекту та планів його реалізації.