четвер, 27 жовтня 2016 р.

Мальовничими куточками Горностаївщини


Горностаївко рідна, Таврійський мій краю!
Ніжна зелень садів і безкраї поля…
Синьоокий Дніпро нас всіх напуває,
Свіжі пахощі трав нам дарує земля.
Горностаївко люба! Тобі добра бажаю!
Хай буде мирним небо над тобою,
Рясні колосяться жита.
Мій народ працелюбний тобі хвалу співає,
Возвеличує край наш і славить життя.
Яке чарівне ти, селище рідне!
До тебе я лину у снах й наяву.
Степова моя квітко, Горностаївко рідна!
До тебе й тільки до тебе
Із далеких доріг я іду.
Мене завжди твій простір вабить,
Моє ти селище – найкраще і святе!
А серце б’ється – тріпоче у грудях,
Любов до тебе визнає.
                                             Любов Руснак


Рідний край! Скільки величі, краси та доброти втілено в цих двох словах. У снах і наяву ми бачимо свій рідний край в довершеності і неповторній красі, адже він для нас найкращий, наймиліший, найрідніший. На повні груди вдихаємо повітря рідних земель, подихи знайомого вітру і красу місця, де змалечку пізнавали життя. Команда «Дивосвіт» подорожує мальовничими куточками Горностаївщини. 

Візитна карта Горностаївки - знак на якому зображено герб селища, рік його заснування, чайка та напис Горностаївка, що встановлений при в’їзді. 

Поклінний хрест
Встановлений на в'їзді до Горностаївки. Поклінний хрест, виготовлений з того ж матеріалу(булату), що й куполи на Свято-Покровському храмі. Він став не лише духовною опорою та пристанню для мирян, а й окрасою селища. Адже хрест - це сила благодаті Божої і сила проти ворогів. 
Хрест - це початок нашої державності і нашої нації, бо саме з Андріївського хреста і Хрещення Київської Русі розпочалася наша історія. Хрест - це краса святої Церви і зброя християн. Із давніх часів православні встановлювали хрести на дорогах, перехрестях, вулицях, щоб Господь благословляв і захищав їх. Щоб кожен бачив: тут живуть християни. Щоб кожен, побачивши хрест, перехрестився і прославив Бога, згадав, що має не лише тіло, а й душу, задумався над сенсом життя і людськими цінностями. 

Пам'ятний знак
встановлено в честь
50 річчя
Великої Перемоги
1945-1995 

Горностаївщина має природні ресурси/корисні копалини: вапняки, будівельне каміння, суглинки та глину керамічну.
Радують око гостей селища вапнякові кручі, дивовижної краси балки, яри, Каховське водосховище яке в народі називають Каховським морем.



Одна з картин Валерія Івченка, члена обласної спілки художників відома широкому загалу, зображення місцевого берегу Каховського водосховища “Круча”, є досить популярним серед мешканців нашого селища і є своєрідним “брендом”, тому що є в колекціях багатьох мешканців, а також у кабінеті селищного голови. 




Немає коментарів:

Дописати коментар